Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν στις 21.00 για τις βουλευτικές εκλογές

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 17:15
UPD:17:17
REUTERS/BENOIT TESSIER
A- A A+

Σε μια προσπάθεια διεξόδου από την πολιτική κρίση στην οποία είναι πιθανό να περιέλθει η Γαλλία μετά το -κακό για τον πρόεδρο- αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει απόψε στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) διάγγελμα στον γαλλικό λαό.

Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του έχουν χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η εκτελεστική εξουσία αναζητά διέξοδο. Μετά από τον πρώτο γύρο διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων χθες, ο πρόεδρος θα συνεχίσει σήμερα.

Χθες, κατά τα ειωθότα, ο κ. Μακρόν υποδέχθηκε και την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λε Πεν. Ο Μακρόν συζήτησε μαζί της το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η κ. Λε Πεν απάντηε: «Νομίζω ότι η κατάσταση δεν το δικαιολογεί». 

Σύμφωνα με τον κομμουνιστή Φαμπιέν Ρουσέλ, τον οποίο είδε χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν έθεσε το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ζήτησε «ένα μεγάλο συνασπισμό» με την πλειοψηφία, τους Les Républicains και τη μετριοπαθή αριστερά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή