Το επίμαχο DVD και καταθέσεις νέων μαρτύρων ζήτησε η Εξεταστική

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 14:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Την εξέταση της κ. Κωνσταντίνας Κάννου, της γυναίκας που ήταν παρούσα κατά την επίμαχη συνάντηση της δικηγόρου Σταματίας Σωτηροπούλου με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ζήτησε σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σωτηροπούλου είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της, πως η κ. Κάννου, μέλος της ΝΔ, ήταν παρούσα όταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανέφερε τα περί άνωθεν εντολών στην υπόθεση (σ.σ. «η υπόθεση αυτή έρχεται από πολύ ψηλά - πιο ψηλά δεν γίνεται» και «ποιος είμαι εγώ που θα τα βάλω με τον Καραμανλή;», κατά δήλωσή της).

Παράλληλα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει και το dvd στο οποίο εμφανίζεται ο σύντροφος της κ. Σωτηροπούλου, Μιχάλης Κουκοβίνος, να εκβιάζει τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη, φίλο του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα (εταιρεία του οποίου έχει αγοράσει οικόπεδα από τα παραχωρηθέντα στη Μονή Βατοπεδίου) προκειμένου να μην προβεί σε αποκαλύψεις.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τους κ.κ. Κουκοβίνο, Καραμπέρη και Ψωμιάδη καθώς και τους διευθυντές της Πολεοδομίας και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή