Θερίζει η χολέρα στο Κονγκό

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 16:24
A- A A+

Ραγδαία αύξηση της χολέρας, με περισσότερα από εκατό νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, κατέγραψε η Unicef στις ανατολικές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Η χολέρα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία στις ζώνες όπου σημειώνονται μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Βερονίκ Ταβό.

Η χολέρα άρχισε να εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς στο χωριό Ισάχα, βόρεια της Γκόμα, πρωτεύουσας του Βόρειου Κίβου, όπου έχουν καταγραφεί 127 νέα κρούσματα.

«Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα εφόσον γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, γεγονός το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη της ασθένειας», τόνισε η Ταβό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε φόβους για το ξέσπασμα επιδημίας στην περιοχή όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών του Λοράν Νκούντα.

Οι μάχες αυτές ανάγκασαν 250.000 κατοίκους της περιοχής να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και τώρα οι άνθρωποι αυτοί εξαρτώνται ολοκληρωτικά από την εξωτερική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή