«Υστερία» Σοϊλού: Κατηγόρησε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία για υπόθαλψη τρομοκρατών

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 22:34
UPD:22:43
REUTERS/POOL New
A- A A+

Για ελληνική βοήθεια στο PKK, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, επαναφέροντας τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ σε μία ακόμη επίθεση κατά της Ελλάδας, (και) σήμερα  δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, ο Σοϊλού δήλωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία, καθώς και η Ελλάδα, η Σουηδία και η Φινλανδία, είναι χώρες που υποθάλπουν τρομοκράτες. Για τις δύο πρώτες χώρες είπε ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός, ζήτησε την κατάργηση της Frontex, την οποία κατηγόρησε πως μαζί με την Ελλάδα, κάνουν συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. 

«Αν θεωρείτε ότι υπάρχει συνωμοσία της Δύσης κατά της Τουρκίας, τι δουλειά έχετε στο ΝΑΤΟ;», ήταν η απάντηση των Ελλήνων βουλευτών.

Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη αντέτειναν πως δεν μπορεί ο υπουργός μιας νατοϊκής χώρας να κατηγορεί τις νατοϊκές χώρες ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και να θέλει αυτή η χώρα να αποτελεί μέρος της Συμμαχίας

Παράλληλα απέρριψαν όλες τις κατηγορίες για τα pushbacks. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην ίδια  επιτροπή  ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. 

Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης άσκησαν κριτική στον Τούρκο υπουργό για υπερπτήσεις και Κυπριακό. Ο κ. Ακάρ εκνευρίστηκε από τις παρεμβάσεις και αποχώρησε από την αίθουσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή