Σομαλία: Πολεμικό πλοίο της Ινδίας βύθισε πλοίο πειρατών

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:13
UPD:10:58
A- A A+

Ινδικό πολεμικό πλοίο, το οποίο έπλεε στον Κόλπο του Αντεν στο πλαίσιο καταπολέμησης της πειρατείας, έβαλε κατά Σομαλών πειρατών, καταστρέφοντας το πλοίο τους, αφού πρώτα είχε δεχθεί σφοδρά πυρά από αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το Ναυτικό της Ινδίας.

Δύο συνοδευτικά ταχύπλοα πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το πλοίο των πειρατών που ανατινάχτηκε, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο Νέο Δελχί.

«Το πολεμικό πλοίο INS Tabar ανταπέδωσε τα πυρά που δέχθηκε από το πειρατικό πλοίο, ανοίγοντας πυρ εναντίον του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας.

Κατά τη σύντομη ναυμαχία ξέσπασε φωτιά στο πειρατικό πλοίο και ακολούθησαν εκρήξεις, πιθανώς λόγω των πολεμοφοδίων που φυλάσσονταν από τους πειρατές.

Σύμφωνα με τους Ινδούς αξιωματικοί που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο, οι πειρατές κινούνταν στο κατάστρωμα κρατώντας εκτοξευτήρες ρουκετών.

Η Ινδία έστειλε το πολεμικό της πλοίο για να συνοδεύσει ινδικά πλοία μετά τις αιτιάσεις ινδικών ναυτιλιακών εταιριών ότι καταγράφουν απώλειες 450.000 δολαρίων το μήνα εξαιτίας των καθυστερήσεων στις προθεσμίες που έχουν συμφωνήσει με τους εταίρους τους για τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Τα μέλη των πληρωμάτων δεν θέλουν να πραγματοποιούν ταξίδια στον Κόλπο του Αντεν, έναν από τους σημαντικότερους διαύλους ναυσιπλοΐας, καθώς φοβούνται τις πειρατικές επιθέσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή