Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου: Τιμητική αναφορά στην Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 15:55
A- A A+

Τιμητική αναφορά - αποχαιρετισμό στην ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, από το 1992, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, έκανε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Τιμητική αναφορά του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου

Η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα στην πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της διακρίθηκε για το σημαντικό έργο της.

Στις 11 Μαΐου 2005 η κ. Ντόλλη Γουλανδρή και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου αποφασίσαμε και διοργανώσαμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τιμητική βραδιά στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του γλύπτη. Η κ. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα ήταν μαζί μας.

Με συγκίνηση την αποχαιρετούμε και την ευχαριστούμε για την προσφορά της.

Από αριστερά: ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης, η Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τ. Πρόεδρος του Μακεδονικού Μουσείου Συγχρονής Τέχνης Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, η Καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ. και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρω Αδάμη - Καρδαμίτση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η αρχιτέκτων Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - Μωρέτη.

Από αριστερά: η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Υβόννη Θεοδωρίδη, η Καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ. και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Ντόλλη Γουλανδρή, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Χρήστος Ζαχόπουλος, ο Καθηγητής και τ. Διεθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης.

Από αριστερά: η πρώτη Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Άρτεμις Ζογγολοπούλου, η Καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ. και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η Γενική Γραμματέας και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Υβόννη Θεοδωρίδη και Νίκος Θεοδωρίδης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς