Αντιπαράθεση με αφορμή τη συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Αθ. Πάπιστα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 21:15
UPD:22:49
A- A A+

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε το απόγευμα για τη συνάντηση που, όπως έγινε σήμερα γνωστό, είχε προ διμήνου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι εκβιαζόταν από το δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δώσει εξηγήσεις γιατί «απέκρυψε συστηματικά» τη συνάντηση αυτή, υπογραμμίζοντας πως «ενώ στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν το θέμα του εκβιασμού, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση μιας παντελώς αναξιόπιστης μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή».

Παράλληλα καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει αν «είχε συνεννοηθεί με τον κ. Πάπιστα να μη γνωστοποιήσουν και οι δύο αυτή τη συνάντησή τους» καθώς και τι τον συνδέει με τον επιχειρηματία. Επίσης ρωτά «αφού παραδέχεται ότι ήξερε εδώ και 2 μήνες την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού για εκβιασμό, γιατί δεν κατήγγειλε, όπως οφείλει ως βουλευτής, την παράνομη αυτή πράξη στον εισαγγελέα;»

Απαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «τα δήθεν ερωτήματα» έχουν ήδη απαντηθεί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «τα επαναδιατυπώνει χάριν εντυπωσιασμού με στόχο να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης, που είναι το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον επιχειρηματία, διέψευσε όμως ότι είδε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, για την ύπαρξη του οποίου τον ενημέρωσε ο κ. Πάπιστας. Ερωτηθείς γιατί «όλα αυτά δεν τα είπε νωρίτερα» απάντησε ότι τα ονόματα και η υπόθεση έτσι όπως του την ανέφερε ο κ. Πάπιστας, δεν αφορούσαν αυτά «τα οποία άκουγα και έβλεπα εκείνες τις μέρες» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/19/1594027.htm .

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο κ. Πάπιστας αναφέρει: «Επιβεβαιώνω ότι τον είχα ενημερώσει, σε μεταξύ μας συνάντηση, για τη θέση μου στο θέμα της αγοραπωλησίας των οικοπέδων από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι έχω υποστεί εκβιασμό, ο οποίος επιβεβαιώνεται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Ο κ. Παπακωσταντίνου μου είχε υποδείξει να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή