Κόντρα και για το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 21:50
UPD:21:53
A- A A+

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η καθυστέρηση που διαπιστώνεται στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου, όπως τουλάχιστον αναφέρει έγγραφο της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, που κοινοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή. Μετά από συζητήσεις ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποφάσισε να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών από τον εισαγγελέα Κυριάκο Καρούτσο που ερευνά την υπόθεση, καθώς παλαιότερο αίτημά του προς την Επιτροπή κατά της νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων δεν τελεσφόρησε.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν κωλυσιεργία εκ μέρους του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διευκρινίζοντας τη θέση του, μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις 12/11 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γκρόζο, ενώ του απέστειλε και εγγραφο, στο οποίο του ζητούσε «να αποσταλεί το ταχύτερο δυνατόν αντίγραφο ολόκληρου του φακέλου, καθώς και του πορίσματος και να μας γνωρίσετε, εάν έχει διαταχθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής και σε καταφατική περίπτωση, να αποσταλεί το αποτέλεσμα και της κίνησης όλων των τραπεζικών λογαριασμών».

Σήμερα, η γραπτή απάντησή αναφέρει πως «εμείς δεν έχουμε ανοίξει τους λογαριασμούς, αλλά τους έχουμε απλώς παγώσει» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησαν παράσταση στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, διαμαρτυρόμενοι για «αποκλεισμούς μαρτύρων» από την εξέταση, δεδομένου ότι η πλειοψηφία, αρνήθηκε να υιοθετήσει νέα λίστα μαρτύρων προτεινόμενη από το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη στενότητα χρόνου και απόπειρα του ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Επίσης, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν πως, ενώ έχουν ζητήσει να αποσταλεί η εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του νομικού της συμβούλου Σταύρου Ζερβουδάκη, η ΚΕΔ δεν έχει ανταποκριθεί.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ανακοίνωσε πως αποδέχθηκε να εξεταστούν άλλοι έξι μάρτυρες από τους προτεινόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή