Υπερασπίζεται τον Μακρόν ο Μελανσόν: Οι Ουκρανοί δεν πρέπει να μιλούν έτσι για τη Γαλλία

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 11:11
UPD:11:14
REUTERS/SARAH MEYSSONNIER
A- A A+

Η Ουκρανία θα πρέπει να απέχει από το να επικρίνει τη Γαλλία όταν η τελευταία, μέσω του Εμανουέλ Μακρόν, καλεί να μην ταπεινωθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

«Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί δεν πρέπει να μας μιλούν έτσι, γιατί η Γαλλία εξοπλίζει την Ουκρανία, η Γαλλία είναι παρούσα, η Γαλλία υποστηρίζει τον ουκρανικό λαό. Άρα αξίζουμε κάτι καλύτερο από τον επιτόπιο αντιπρόσωπο», είπε ο ο αρχηγός της La France Insoumise στο μικρόφωνο της France Inter αυτή την Τρίτη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε συνέντευξη στον περιφερειακό ημερήσιο Τύπο την περασμένη εβδομάδα, στην οποία κάλεσε να μην ταπεινωθεί η Ρωσία, στην οποία οι αρχές στο Κίεβο απάντησαν ότι αυτή η θέση ταπείνωσε τη Γαλλία.

«Εάν ο πρόεδρος Μακρόν μιλήσει με τον κ. Πουτίν, θεωρώ ότι έχει τους λόγους του, γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να απομονωθεί», επισημαίνει ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

«Αφέλεια θα ήταν να πιστέψουμε ότι μιλώντας μαζί του, θα τον κάνουμε να φύγει από την Ουκρανία», προειδοποιεί ακόμη και αν «εφόσον δεν έχει φύγει την Ουκρανία, δεν μπορούμε να συζητήσουμε κανονικά μαζί του».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή