Ουκρανία: Πού ετοιμάζουν κίνηση οι ρωσικές δυνάμεις- Πώς θα κατοχυρώσουν τα τακτικά κέρδη

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 10:06
UPD:10:11
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονιέτσκ, αν και η ακριβής κατάσταση στην πόλη παραμένει ασαφής. Ο έλεγχος του εδάφους είναι πιθανό να αλλάζει χέρια συχνά, σημειώνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου. 

«Το Σαββατοκύριακο, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τμήματα του Σεβεροντονιέτσκ, αν και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ανατολικές συνοικίες», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευτααία του αξιολόγηση για την κατάσταση στην Ουκρανία. Το ευρύτερο σχέδιο της Ρωσίας πιθανότατα συνεχίζει να είναι η αποκοπή της περιοχής Σεβεροντονιέτσκ τόσο από το βορρά όσο και από το νότο, διαπιστώνει η βρετανική έκθεση. 

ISW

Πάντως οι μάχες στο Σεβεροντονιέτσκ έχουν φτάσει στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παραδέχεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα στην περιοχή. Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε το Σεβεροντονιέτσκ και τη δίδυμή του πόλη Λισικάνσκ «νεκρές πόλεις». 

Αναφορικά με τα άλλα μέτωπα, η βρετανική έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία σημείωσε κέρδη στον νότιο άξονα της Ποπάσνα μέχρι τον Μάιο, αλλά η πρόοδός της στην περιοχή έχει σταματήσει την τελευταία εβδομάδα.

Οι αναφορές για σφοδρό βομβαρδισμό κοντά στο Ιζιούμ- συνεχίζει- υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει μια νέα προσπάθεια στον βόρειο άξονα.

«Η Ρωσία θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα να επιτύχει μια σημαντική επιτυχία σε τουλάχιστον έναν από αυτούς τους άξονες για να μετατρέψει τα τακτικά κέρδη σε επιτυχία  σε επιχειρησιακό επίπεδο και πρόοδο προς τον πολιτικό της στόχο να ελέγξει όλη την περιφέρεια του Ντονέτσκ», καταλήγει. 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή