Ουκρανία: Ποιες πόλεις είναι τα «καυτά σημεία των συγκρούσεων»

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 08:51
UPD:08:53
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Οι μάχες στο Σεβεροντονιέτσκ έχουν φτάσει στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η πόλη, στην κατάληψη της οποίας εστιάζουν οι ρωσικές δυνάμεις, βρίσκεται στην επαρχία Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Πάντως ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα στην περιοχή. 

Στο τελευταίο του μήνυμα, ο Ζελένσκι επέμεινε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν «κάθε ευκαιρία» να αντεπιτεθούν και «στέκονται δυνατές». «Οι ήρωές μας κρατούν τις θέσεις τους στο Σεβεροντονιέτσκ . Οι σφοδρές οδομαχίες συνεχίζονται στην πόλη», είπε χαρακτρηιστικά.

Αναφερόμενος στα μέτωπα του πολέμου στην παρούσα φάση, τα «καυτά σημεία συγκρούσεων», ο Ζελένσκι είπε ότι είναι στις εξής περιοχές: Λισικάνσκ, Σλοβιάνσκ, Μπαχμούτ, Σβιατοχίρια, Αβντιβκά, Κουράχοβε και αλλού. 

«Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Ντονμπάς, αλλά είναι η 103η ημέρα - και το ουκρανικό Ντονμπάς αντιστέκεται. Στέκεται σταθερά», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Μιλώντας σε άλλη ενημέρωση στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Σεβεροντονιέτσκ «κρατούν» παρά τις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά ότι η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι «δύσκολη». Οι πόλεις του Σεβεροντονιέτσκ και η δίδυμη του πόλη Λισικάνσκ «είναι νεκρές πόλεις σήμερα», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι στο Σεβεροντονιέτσκ, το οποίο βομβαρδίζεται εδώ και εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό, βρίσκονται περίπου 10.000-15.000 άμαχοι, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ, ο Ζελένκσι ανέφερε ότι «η πιο απειλητική κατάσταση» έχει αναπτυχθεί στην περιοχή της Ζαπορίζια, τμήματα της οποίας έχουν ήδη καταληφθεί από τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι βρίσκονται στο «επίπεδο μηδέν». 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή