Κραυγή αγωνίας για την ανθρωπιστική κρίση στο Κονγκό

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 14:09

A- A A+

Η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έφερε και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας την κρίση στην αφρικανική χώρα, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι των περιοχών του Νότιου και του Βόρειου Κίβου αγωνίζονται να επιβιώσουν χωρίς να έχουν σχεδόν καμία βοήθεια και προσοχή από τη διεθνή κοινότητα.

Με την εκστρατεία Κατάσταση: Κρίσιμη oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), μία από τις λίγες ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρεμβαίνουν ακόμα στις περιοχές που πλήττονται από τις βίαιες συγκρούσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναδεικνύουν την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των επαρχιών του Βόρειου και Νότιου Κίβου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους.

Η «Κατάσταση: Κρίσιμη» αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μία περιοχή που πλήττεται από έναν πολυετή πόλεμο, ο οποίος έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις στα τέλη Αυγούστου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Με πρωτοβουλία των ΓΧΣ, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο, η ιστοσελίδα www.condition-critical.org προσπαθεί να βοηθήσει τους κατοίκους του Κίβου, προκειμένου να ακουστούν οι φωνές τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Αποτελεί ένα εργαλείο για αυτούς για να μπορέσουν να μιλήσουν για την καθημερινή τους ζωή και τον αγώνα τους για επιβίωση μέσα σε πολύ άσχημες συνθήκες. Αν η κρίση συνεχιστεί, η ιστοσελίδα θα συνεχίσει να λειτουργεί για τουλάχιστον ένα χρόνο, φιλοξενώντας τα τελευταία νέα σε μία προσπάθεια να διατηρήσει την κρίση στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

REUTERS

Σημειώνεται ότι οι ΓΧΣ εργάζονται στο Βόρειο και Νότιο Κίβου από το 1992, πραγματοποιώντας επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, περιθάλπτοντας τραυματίες από πυροβολισμούς και εγκαύματα, και λειτουργώντας κινητές ιατρικές μονάδες προκειμένου να φτάσουν όσους τράπηκαν σε φυγή και κατέφυγαν σε πιο ασφαλείς και απομακρυσμένες περιοχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή