Τα φώτα ανάβουν

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 07:00
UPD:07:36
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Πλάτωνα Τσούλου
[email protected]

Δευτέρα  απόγευμα, 6 Ιουνίου. Τα φώτα θα ανάψουν, η αυλαία θα σηκωθεί, η κορδέλα των εγκαινίων θα κοπεί και η επιστροφή των Ποσειδωνίων στην Ελλάδα, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, θα αποτελέσει γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα φετινά Ποσειδώνια θα υποδεχθούν πολλές νέες εταιρείες, ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας θα έχει ισχυρό ειδικό βάρος, η παρουσία των ελληνικών εταιρειών αναμένεται ηχηρή, με τις περισσότερες εξ αυτών να παρουσιάζονται μετά από τέσσερα χρόνια μεγαλύτερες και ωριμότερες.

Μεταξύ των συμμετοχών θα ξεχωρίσουν καινοτόμες επιχειρήσεις με δράση στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, ενώ αίσθηση θα προκαλέσει η μικρότερη συμμετοχή της Κίνας, κυρίως λόγω της πανδημίας που ανέτρεψε τους γενικότερους σχεδιασμούς των Κινέζων για τη διοργάνωση.

Αντίθετα, η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένεται να κυριαρχήσει στον χώρο της Έκθεσης, εκμεταλλευόμενη το όποιο κενό άφησε η Κίνα.

Τα πηγαδάκια, με πρωταγωνιστές τους Έλληνες εφοπλιστές, θα πάρουν και θα δώσουν στα περίπτερα, στους διαδρόμους, καθώς και στο περιθώριο των Ποσειδωνίων. Η κλιματική αλλαγή, τα πράσινα καύσιμα, οι νέες πηγές χρηματοδότησης, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι επιδράσεις της στην ποντοπόρο ναυτιλία, οι συνενώσεις στόλων, οι αλλαγές στα καθεστώτα πλοιοκτησίας θα είναι μερικά από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στα αμέτρητα γκαλά, τα πάρτι και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Με ενδιαφέρον αναμένονται κι οι ανακοινώσεις για νέα deals.

Λίγο πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης, την προσοχή θα μονοπωλήσουν τα μηνύματα της επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε., Αντίνα Βαλεάν, και στη λήξη των Ποσειδωνίων η πρώτη συνέντευξη της πρώτης γυναίκας προέδρου της ΕΕΕ, Μελίνας Τραυλού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή