Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας: Όλα έτοιμα για το «πάρτι» που ίσως χρειάζονται Ελισάβετ και Βρετανοί

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 15:06
UPD:15:33
REUTERS/POOL
A- A A+

Τετραήμερη αργία ξεκινά από αύριο στη Βρετανία, για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ. Το Ιωβηλαίο σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Χιλιάδες είναι οι εκδηλώσεις και τα πάρτι στο δρόμο, γεύματα στον κήπο και πικνίκ στο πάρκο έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή. Η ποσότητα πουτίγκας για το Ιωβηλαίο και κοτόπουλου «στέψης», ανθρακούχου Prosecco και stout ale που πρέπει να καταναλωθεί; Σχεδόν ανυπολόγιστος.

REUTERS/HANNAH MCKAY

Η Βρετανία είναι αποφασιστικά στη διάθεση για πάρτι, όχι μόνο για να τιμήσει τη βασιλεία της βασίλισσας που υπερέβη κάθε ρεκόρ, αλλά φαντάζει και ως απελευθέρωση μετά από δύο ζοφερούς χειμώνες πανδημίας, τρία πλήρη εθνικά lockdown και περίπου 180.000 θανάτους από Covid.

Η δημοτικότητα της Ελισάβετ είναι στα ύψη, κάτι που φαντάζει απλησίαστο για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι τέσσερις ημέρες των επίσημων εορτασμών του Ιωβηλαίου θα έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση.

Την Πέμπτη, η κύρια εκδήλωση ξεκινά με την παρέλαση Trooping the Color που σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη της Βρετανίας για περισσότερα από 260 χρόνια. Αυτή είναι η βρετανική μεγαλοπρέπεια στα καλύτερά της, που ολοκληρώνεται με μια αερογέφυρα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που παρακολουθεί η βασιλική οικογένεια από το μπαλκόνι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι στο μπαλκόνι φέτος. Το παλάτι είπε ότι θα επιτρέπονται μόνο οι «εργαζόμενοι βασιλικοί», όσοι δηλαδή έχουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα - επομένως δεν θα εμφανιστούν ούτε ο πρίγκιπας Άντριου, ούτε ο πρίγκιπας Χάρι ή η σύζυγός του, Μέγκαν.

Το βράδυ, περισσότεροι από 3.200 πυρσοί θα ανάψουν σε όλο το βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου ενός με το όνομα «The Tree of Trees», μια εξαώροφη έκθεση με 350 δενδρύλλια, τα οποία θα ανάψουν σε ειδική τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και αργότερα θα φυτευτούν γύρω από τις Βρετανικές Νήσους.

Την Παρασκευή, τα μέλη της οικογένειας θα παρευρεθούν σε εκκλησιαστική λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της εκκλησίας της χώρας, η οποία θα ηχήσει σε όλη τη χώρα.

REUTERS/POOL

Το Σάββατο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν στο Epsom Derby, έναν διάσημο ιππόδρομο, όπου μπορεί να αγωνιστούν μερικά από τα άλογα της βασίλισσας. Θα χρειαζόταν πολύ για να μην δει η βασίλισσα τα αγαπημένα της άλογα, αλλά, εάν οι αναφορές στο ταμπλόιντ Sun είναι αληθινές, μπορεί να χάσει την εκδήλωση για να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της δισέγγονής της Λίλιμπετ, κόρης του πρίγκιπα Χάρι και της κόρης της Μέγκαν. .

Αργότερα το ίδιο βράδυ, χιλιάδες θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για μια ζωντανή συναυλία με καλλιτέχνες όπως οι Elton John, Duran Duran, Rod Stewart και Queen, των οποίων ο κιθαρίστας Brian May έπαιξε περίφημα το "God Save the Queen" από την οροφή του παλατιού κατά τη διάρκεια του Χρυσού Ιωβηλαίου της βασίλισσας. .

REUTERS/PETER NICHOLLS

Την Κυριακή, μια πομπή καλεσμένων θα διασχίσει το κέντρο του Λονδίνου, με καλλιτέχνες  συμπεριλαμβανομένου του Ed Sheeran, ο οποίος θα παίξει τη μπαλάντα του "Perfect" ως φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο και τη βασίλισσα. Περισσότερα από 85.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να φιλοξενήσουν τα «Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα» την ίδια ημέρα, αν και θα διεξαχθούν πολύ περισσότερα. Η βασιλική οικογένεια θα εμφανιστεί σε κάποια.

REUTERS/REBECCA NADEN

Στο τέλος όλων αυτών των εκδηλώσεων, οι Βρετανοί θα κάνουν πρόποση στην μακροβιότερη μονάρχη που γνώρισε ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή