Το Παρίσι στοχεύει σε δύο χορτοφαγικά γεύματα την εβδομάδα στις καντίνες του έως το 2027

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 17:51
UPD:17:52
EPA/YOAN VALAT
A- A A+

Η πόλη του Παρισιού θέλει να επιβάλει δύο χορτοφαγικά γεύματα την εβδομάδα και μια εναλλακτική για χορτοφάγους για τις άλλες τρεις ημέρες στα συνεργατικά της εστιατόρια έως το 2027, ένας ορίζοντας πολύ μακρινός για τους περιβαλλοντικούς συμμάχους της δημάρχου Αν Ινταλγκό.

«Ο στόχος είναι 40% χορτοφαγικό φαγητό στο παρισινό συνεργατικό catering», εξήγησε στο AFP η αρμοδια για βιώσιμα τρόφιμα, Οντρέ Πουλβάρ , η οποία πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιό της την Τρίτη για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για την πρώην υποψήφια του Partie Socialiste στις προεδρικές εκλογές, η εξοικονόμηση πόρων με λιγότερη χρήση κρέατος μπορεί πράγματι να καταστήσει δυνατή την «αγορά καλύτερης ποιότητας γαλλικού κρέατος». Το δημαρχείο θέλει επίσης να πάει από το 53% των βιολογικών και βιώσιμων τροφίμων που χρησιμοποιούνται σήμερα στη συλλογική του εστίαση - έναντι 8% το 2008 - στο 100% το 2027, συμπεριλαμβανομένου του 50% που παράγεται λιγότερο από 250 χλμ. από την πρωτεύουσα.

«Η πρόκληση είναι να γίνει το Ile-de-France μια θρεπτική γη» χάρη στη δράση AgriParis, τον μελλοντικό φορέα εκμετάλλευσης της πόλης του Παρισιού για τη δομή αυτών των γεωργικών τομέων το 2023. Όσον αφορά τις εισαγωγές μπανανών και σοκολάτας , αδύνατο να παραχθούν στη βόρεια Γαλλία, πρέπει όλα να προέρχονται από δίκαιο εμπόριο, διαβεβαιώνει το δημαρχείο.

Πηγή: Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή