Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Είμαστε πρώτοι σε κίνδυνο πτώχευσης μαζί με την Ιταλία

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 14:51
UPD:15:14
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της έναντι της διεθνούς κρίσης άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

«Οι άνθρωποι είναι σοβαροί. Σκέφτονται εθνικά και κοινωνικά. (...) Οι άνθρωποι πήραν αποφάσεις που αφορούν τα φορολογικά και τα αναπτυξιακά. Κάθε φορά που έχεις μια κρίση πρέπει να δεις όχι πώς θα δημιουργήσεις πανικό, όπως κάνουν εδώ η δική μας ομάδα που κυβερνά τον τόπο, αυτή του κ. Καραμανλή, αλλά με ποιο τρόπο θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις αυτή την κρίση θετικά και αισιόδοξα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89.

Παράλληλα, υποστήριξηε πως «παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευάλωτη στην κρίση λόγω μεγάλου χρέους και ελλειμμάτων, υπάρχουν ευκαιρίες μεγάλες και οι μεγάλες ευκαιρίες απαιτούν μεγάλες δράσεις». «Π.χ. Η Ελλάδα μπορεί να φτιάξει μια μεγάλη ενεργειακή βιομηχανία και να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε.

Επικαλούμενος και πάλι τις αποφάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για τις δημόσιες επενδύσεις, επιτέθηκε στο κυβερνών κόμμα σημειώνοντας: «Στην Ελλάδα είναι τόσο εμπνευσμένοι οι κυβερνώντες που έχουν μειώσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Πώς θα γίνει η ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο;»

Καταλήγοντας ανέφερε πως «όλοι στην Ευρώπη μας αποκαλούν οι Lehman Brothers της Ευρώπης και είναι η χώρα πρώτη σε κίνδυνο πτώχευσης μαζί με την Ιταλία; Αυτή είναι η κατάσταση που μας έχει οδηγήσει η πολιτική της ΝΔ. Τα πράγματα είναι άσχημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή