Θ. Πάγκαλος: Ψεύτης και ανάγωγος ο κ. Αλογοσκούφης

«O μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε από το ΥΠΟΙΟ»
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 16:25
UPD:16:49
A- A A+

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην Οικονομία.

«Ο ψευδολόγος Αλογοσκούφης (είναι) ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Οικονομίας ... Είναι ο πιο ψεύτης και ο πιο ανάγωγος γιατί λεει ψέματα και επί μια 5ετία, όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει αυτά που έλεγε, τον λοιδορούσε και τον εξύβριζε», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον Alpha 989, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Οικονομίας «πρωτοπόρο της κυβερνητικής αλαζονείας».

«Ο κ. Αλογοσκούφης είχε την αναίδεια χιλίων πιθήκων να μου ζητήσει να σκίσω το πτυχίο μου. Γιατί; Τι πέτυχε; Πέτυχε ποτέ να κάνει μείωση το ελλείμματος και αύξηση του Εθνικού Εισοδήματος σε 5%, αυτό έλεγαν στο πρόγραμμά τους», παρατήρησε σε ανάλογο ύψος ο Θεώδορος Πάγκαλος και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ήρθε ο ΟΟΣΑ και τους τράβηξε το αυτό και τώρα θα κηρύξουν τον πόλεμο και στον ΟΟΣΑ. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην ΕΕ έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον Τύπο γιατί δημιουργεί προβλήματα».

«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», προειδοποίησε ο πρώην υπουργός. «Έχουμε μια χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία εκδηλώνεται με ανάλογο τρόπο που εκδηλώθηκε σε άλλες χώρες, αλλά υπάρχει στην ελληνική περίπτωση το πρόβλημα της αποτυχίας της ελληνικής κυβερνητικής πολιτικής. Ο προϋπολογισμός του 2008 έπεσε έξω, η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με πρόσθετους φόρους, αφαιρεί δηλαδή τη ρευστότητα από την οικονομία, περικόπτει τις δημόσιες επενδύσεις, κάνει ακριβώς το αντίστροφο από αυτό που θα επρεπε να κάνει για να αντιμετωπίσει τη σημερινή συγκυρία.

Ο υπουργός δεν είναι σοβαρός, δεν είναι σοβαρή η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πότε λεει το ένα και ποτέ λεει το άλλο και κυρίως δεν απολογείται για θέσεις που είχε πάρει στο παρελθόν και που περίτρανα αποδείχθηκαν εσφαλμένες και η επιχειρηματολογία της αποκαλύφθηκε ψευδολόγα και προπαγανδιστική», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Από τα «πυρά» του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγαν ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς: «Ο κ. Αλαβάνος και η κ. Παπαρήγα προτείνουν ένα πρόγραμμα πολέμου εναντίον των επιχειρήσεων και των παραγωγικών τάξεων που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και τον ελληνικό λαό στην ανεργία και στην πείνα», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Αλαβάνος μπορεί να λεει αυτά που λεει, γιατί δεν θα κυβερνήσει ποτέ, μπορεί να συνθηματολογεί ατιμώρητα».

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε πως αυτό που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική για να αποφύγουμε την συνεργασία. «Θέλουν να αποφύγουν την συνεργασία γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας», υποστήριξε, καλώντας ωστόσο την ηγεσία του ΣΥΝ σε μια συζήτηση για το ποια θέματα ενώνουν τα δύο κόμματα.

Για Εξεταστική

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πορεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την άποψη πως έχουν πλέον προκύψει όχι ενδείξεις, αλλά αποδείξεις για σωρεία αδικημάτων, εκτίμησε πως θα χρειαστεί και Προανακριτική και χαρακτήρισε την υπόθεση ως «το πιο κολοσσιαίο σκάνδαλο της πολιτικής ζωής του τόπου από το 1945 και μετά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή