Eπιχείρηση για την απελευθέρωση εγκλωβισμένων σε ξενοδοχείο της Βομβάης

Νεκροί τουλάχιστον δύο ξένοι υπήκοοι από τις επιθέσεις
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 09:34
UPD:09:49

A- A A+

Τουλάχιστον δύο ξένοι υπήκοοι είναι ανάμεσα στους νεκρούς των πολύνεκρων επιθέσεων στη Βομβάη, ενώ έντεκα τραυματίστηκαν, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο Press Trust.

Νεκροί είναι ένας Ιάπωνας 41 ετών και ένας Αυστραλός 49 ετών, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Οι τραυματίες είναι από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Νορβηγία, τον Καναδά και την Σιγκαπούρη.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Βομβάης έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι αλλοδαπούς μεταξύ των συνολικά 101 νεκρών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, ο συνολικός αριθμός των τραυματιών φθάνει τους 900.

Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο, σε εξέλιξη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του κρατιδίου Μαχαράστρα, 100-200 ένοικοι και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Trident-Oberoiείναι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Στο ξενοδοχείο βρίσκονται και 10 έως 12 ενόπλοι τρομοκράτες.

«Περίπου 100-200 άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται στο ξενοδοχείο αλλά δεν μπορώ να σας δώσω ακριβή στοιχεία καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν κλειδωθεί στα δωμάτιά τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρ.Ρ. Πατίλ, συμπληρώνοντας: «10-12 τρομοκράτες βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε μαζί τους».

Όπως μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των κομάντος του ινδικού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ισχυρές εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών αναφέρθηκαν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, όπου φέρονται να εισέβαλαν 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή