Ινδία: Σώοι οι 13 ευρωβουλευτές που διέμεναν στο «Ταζ Μαχάλ»

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 13:12
UPD:13:30
A- A A+

Δεκατρείς ευρωβουλευτές, οι οποίοι διέμεναν σε ένα από τα ξενοδοχεία της Βομβάης, όπου εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών, είναι σώοι, όπως δήλωσε σήμερα μέλος της αντιπροσωπείας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κασπαρί, μέλος της επιτροπής εμπορίου του ευρωκοινοβουλίου, είπε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο ίδιος, έξι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές και έξι άλλοι εργαζόμενοι στο Ευρωκοινοβούλιο, κατέφυγαν στο Γαλλικό Προξενείο. Η Γαλλία προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο της Ε.Ε.

Η αντιπροσωπεία διέμενε στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, ένα από τα διασημότερα της Ινδίας, όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άνοιξαν πυρ.

Ορισμένοι από τους ευρωβουλευτές χρειάστηκε να «διαφύγουν εν μέσω πυρών», είπε ο Κασπαρί, ο οποίος, ωστόσο, την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν στο κτίριο.

Η Βρετανική Ενωση Τύπου ανέφερε ότι ο Βρετανός ευρωβουλευτής Σαγιάντ Καρίμ βρισκόταν στο χώρο εισόδου του ξενοδοχείου όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και κατέφυγε σε υπόγειο χώρο του.

«Βρισκόμουν στο χώρο εισόδου του ξενοδοχείου όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι και ο κόσμος άρχισε να τρέχει. Ημαστε 25 ή 30 άτομα. Ενας από τους ενόπλους απλά στάθηκε εκεί και άρχισε να πυροβολεί, ακριβώς δίπλα μου», φέρεται ότι είπε ο ίδιος.

Η αντιπροσωπεία κατάφερε να συγκεντρωθεί στο Γαλλικό Προξενείο και τώρα αναζητεί τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη, δήλωσε ο Κασπαρί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή