Βασίλισσα Ελισάβετ: Ευδιάθετη στον εορτασμό του «Πλατινένιου Ιωβηλαίου»

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 17:45
UPD:18:02
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Η βασίλισσα Ελισάβετ, χαμογελαστή, παρακολούθησε τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή, μέρες μετά την κακή υγεία της και την προχωρημένη ηλικία της που την ανάγκασαν να μην παραστεί στην έναρξη των εργασιών βρετανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια.

Η 96χρονη μονάρχης χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι για να φτάσει στη θέση της στην παράσταση, με τίτλο "A Gallop Through History", κοντά στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ δυτικά του Λονδίνου.

Το κοινό χειροκρότησε τη βασίλισσα κατά τη διάρκεια της γεμάτη αστέρια ιππική υπερβολή, με επικεφαλής τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ και Έλεν Μίρεν, η οποία άλλωστε την είχε υποδυθεί στην ταινία The Queen το 2006.

Η βασίλισσα την Παρασκευή πέρασε σχεδόν μια ώρα στο Royal Windsor Horse Show στον ίδιο χώρο, σε μια ολοένα και πιο σπάνια δημόσια εμφάνιση.

Η βασίλισσα την περασμένη εβδομάδα δεν άνοιξε τις εργασίες του κοινοβουλίου, την πρώτη φορά που χάνει την εκδήλωση από το 1963.

Οι αξιωματούχοι απέδωσαν την απουσία της σε "επεισοδιακά προβλήματα κινητικότητας" -- που θεωρούνται δυσκολίες στο περπάτημα και στην ορθοστασία -- που την ταλαιπωρούν από πέρυσι.

Μια απρογραμμάτιστη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο και η αδυναμία της την έκαναν να αποσυρθεί από μια σειρά από δημόσιες υποχρεώσεις.

Τελευταία φορά εθεάθη δημόσια στα τέλη Μαρτίου, στο μνημόσυνο του Αβαείου του Γουέστμινστερ για τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Σε εκείνη την εκδήλωση, χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι και χρειάστηκε βοήθεια για να φτάσει στη θέση της.

PA/POOL

Οι λιγοστές εμφανίσεις της, καθώς και η νόσησή της με Covid νωρίτερα αυτό το έτος, έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες για την υγεία της κατά την 70η χρονιά της στο θρόνο που έσπασε το ρεκόρ.

Τέσσερις ημέρες δημοσίων εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών παρελάσεων και δημόσιου διαγωνισμού, καθώς και πικνίκ και ποπ συναυλία.

Ο μεγαλύτερος γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, 73 ετών, την αντικατέστησε στα εγκαίνια του κοινοβουλίου, ως το πιο σαφές σημάδι ότι η βασιλεία της πλησιάζει στο τέλος της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή