Επιβεβαιώνονται τα περί Ισραηλινών ομήρων

Απελευθερώθηκε ένας Ισπανός όμηρος - Το θάνατο ενός Βρετανού πολίτη ανακοίνωσε το Λονδίνο
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 16:53
UPD:16:54
REUTERS/STRINGER

A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας αριθμός Ισραηλινών κρατούνται όμηροι από ενόπλους σε εβραϊκό κέντρο στη Βομβάη.

Το εβραϊκό κέντρο Σαμπάντ-Λουμπάβιτς και τα πολυτελή ξενοδοχεία Ταζ Μαχάλ και Trident/Oberoi είναι τα τρία κτίρια της Βομβάης, στα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οχυρωμένοι ένοπλοι.

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν Ισραηλινοί, σίγουρα στο κέντρο Σαμπάντ και πολύ πιθανώς στο ξενοδοχείο Trident", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ.

Το γενικό προξενείο του Ισραήλ στη Βομβάη δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι, διευκρίνισε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι βάσει πολλών πληροφοριών ο αριθμός των Ισραηλινών ομήρων είναι από 10 έως 14.

Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επίσημη επιβεβαίωση για το αν ο ραβίνος του εβραϊκού κέντρου και η σύζυγός του βρίσκονται μεταξύ των ομήρων, αλλά "αυτό είναι πολύ πιθανό, επειδή βρισκόταν μέσα στο κτίριο και δεν γνωρίζουμε να βγήκε", κατέληξε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν έναν από τους τρεις Ισπανούς επιχειρηματίες που κρατούνται όμηροι από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στο ξενοδοχείο Trident/Oberoi. Την είδηση ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ ¶νχελ Μορατίνος. Οι δύο άλλοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, δήλωσαν αντιπρόσωποι των εταιρειών τους.

Οι επιχειρηματίες αυτοί μετείχαν στην αντιπροσωπεία της πρωθυπουργού της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης Εσπεράνθα Αγκίρε, η οποία επέστρεψε σήμερα στην Ισπανία, αφού κατάφερε να διαφύγει μαζί με μερικά άλλα μέλη της αντιπροσωπείας.

Στο ίδιο ξενοδοχείο έχουν αποκλειστεί 15 μέλη πληρώματος της Air France. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο Ομπερόι εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο περίπου 40 άτομα.

Ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Oberoi είχε δηλώσει νωρίτερα ότι περί τα 200 άτομα ήταν ακόμη μέσα στο κτίριο.

Τέλος, το Λονδίνο ανακοίνωσε επισήμως σήμερα το θάνατο ενός Βρετανού πολίτη από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή