Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 00:49
UPD:01:34
A- A A+

Δεν κατάφερε να αποσπάσει εισιτήριο για τον τελικό της 66ης Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Τορίνο, η Κύπρος, η οποία διαγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela».

Η Κύπρος εμφανίστηκε στην 9η θέση. Η 27χρονη τραγουδίστρια μάγεψε με την εμφάνισή της ως άλλη «Αφροδίτη» που αναδυόταν μέσα από ένα κοχύλι, ωστόσο η αισθησιακή σκηνική της παρουσία και η υπέροχη φωνή της δεν έφταναν για να της χαρίσουν ένα εισιτήριο για τον τελικό.

EUROVISION SONG CONTEST

Στον τελικό προκρίθηκαν, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν: Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία και Σερβία.

AP/LUCA BRUNO
Υπενθυμίζεται πως τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίστηκαν, αφού περνάνε απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Φιλί μεταξύ ανδρών  

Στην σκηνή του «Pala Olimpico» ανέβηκε για να διαγωνιστεί στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision ο Achille Lauro, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο, με το τραγούδι «Stripper».

EUROVISION SONG CONTEST

Με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, ένα ολόσωμο δικτυωτό ένδυμα και γούνα από πάνω, ο Lauro τραγούδησε ξεσήκωσε το κοινό. Ο τραγουδιστής μάλιστα, δεν δίστασε να ανταλλάξει φιλί με ένα από τα μέλη του συγκροτήματος πάνω στην σκηνή!

 Η σέξι εμφάνιση της Μάλτας

Η Emma Muscat με το μελωδικό της τραγούδι «I am what I am» ανέβηκε στη σκηνή της φετινής Eurovision εκπροσωπώντας την Μάλτα και εντυπωσίασε.

EUROVISION SONG CONTEST

Η 22χρονη τραγουδίστρια και μοντέλο, ξεκίνησε την εμφάνισή της καθισμένη σε ένα πιάνο. Μετά το δεύτερο ρεφρέν, σηκώθηκε και τραγούδησε ενώ οι χρωματισμοί πίσω της μετατράπηκαν από γαλάζιοι σε τόνους χρυσού.

Στη γέφυρα του τραγουδιού κινήθηκε προς την εμπρός δεύτερη σκηνή όπου συνάντησε δύο χορευτές και δύο χορεύτριες, ντυμένους στα λευκά και έτσι ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή εμφάνισή της.

EUROVISION SONG CONTEST
Αντιπολεμικό μήνυμα

Η τραγουδίστρια Laura Pausini και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika, δύο από τους τρεις παρουσιαστές του Β’ ημιτελικού της Eurovision 2022, ενώ οι τηλεθεατές ψήφιζαν τις συμμετοχές για την πολυπόθητη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, ερμήνευσαν δύο αγαπημένα τραγούδια, εκπέμποντας σαφώς και ένα αντιπολεμικό μήνυμα.

Προτεινόμενα για εσάς