Αλ. Παπαρήγα: Πλήρης στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες της Κύπρου

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 11:26
UPD:11:43
EUROKINISSI

A- A A+

Τη πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες της Κύπρου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια.

«Αυτό που διαπιστώνουμε και εμείς είναι ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είναι απλώς αδιάλλακτη, αλλά θέλει όλο και περισσότερα ακόμα και περισσότερα και από το Σχέδιο Αναν, κυρίως όμως στηρίζεται από την ηγεσία της Τουρκίας», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο ζήτημα σημείωσε ότι αυτή «δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, αφού η Κύπρος είναι και μέλος της, αλλά και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να αφήσει το ζήτημα σε ένα επίπεδο, όπου η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί, η δε άλλη πλευρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να επιδιώξει τις πάγιες προθέσεις της».

Το ζήτημα –σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ- αφορά εν μέρει και την Ελλάδα «καθώς μας ανησυχούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο σε μια περίοδο όπου πολλά πράγματα είναι ταραγμένα και η οικονομική κρίση ανεβάζει τη "δίψα" για ζωτικούς πόρους, αγορές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή