Πολιτική
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 11:26

Αλ. Παπαρήγα: Πλήρης στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες της Κύπρου

Τη πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες της Κύπρου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια. Καταδίκασε επίσης την αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Τη πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες της Κύπρου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια.

«Αυτό που διαπιστώνουμε και εμείς είναι ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είναι απλώς αδιάλλακτη, αλλά θέλει όλο και περισσότερα ακόμα και περισσότερα και από το Σχέδιο Αναν, κυρίως όμως στηρίζεται από την ηγεσία της Τουρκίας», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο ζήτημα σημείωσε ότι αυτή «δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, αφού η Κύπρος είναι και μέλος της, αλλά και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να αφήσει το ζήτημα σε ένα επίπεδο, όπου η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί, η δε άλλη πλευρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να επιδιώξει τις πάγιες προθέσεις της».

Το ζήτημα –σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ- αφορά εν μέρει και την Ελλάδα «καθώς μας ανησυχούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο σε μια περίοδο όπου πολλά πράγματα είναι ταραγμένα και η οικονομική κρίση ανεβάζει τη "δίψα" για ζωτικούς πόρους, αγορές».