Πεκίνο: «Ανεύθυνα» τα σχόλια του επικεφαλής του ΠΟΥ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 12:43
UPD:12:51
REUTERS/POOL
A- A A+

Την αντίδραση της Κίνας προκάλεσαν οι δηλώσεις  του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος κάλεσε τη χώρα να επανεξετάσει τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων που έχει υιοθετήσει για την διαχείριση της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι η προσέγγιση δεν έχει πλέον νόημα καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται και η οικονομία της Κίνας υποφέρει. Όπως είπε, η συγκεκριμένη στρατηγική δεν είναι πλέον βιώσιμη. 

Η Κίνα απέρριψε την κριτική για τη στρατηγική μηδενικής της χώρας για τον Covid, προτρέποντας τον επικεφαλής του ΠΟΥ να σταματήσει να κάνει «ανεύθυνες» δηλώσεις.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν υπερασπίστηκε την προσέγγιση των μηδενικών κρουσμάτων που βασίζεται στη γρήγορα επιβολή lockdown. 

«Ελπίζουμε ότι θα εκφέρει αντικειμενικές και εύλογες απόψεις για το πρωτόκολλο και την πολιτική της Κίνας για την επιδημία και θα προσπαθήσει να κατανοήσει καλύτερα τα γεγονότα και να μην κάνει ανεύθυνα σχόλια», είπε ο Ζάο στους δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση στο Πεκίνο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή