Ινδία: Μάχες για τη διάσωση ομήρων

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 17:44
UPD:19:49

A- A A+

Τουλάχιστον πέντε Ισραλινοί εντοπίστηκαν νεκροί στο εβραϊκό τέμενος, κατά την επιχείρηση του ινδικού στρατού προκειμένου να συλλάβει δράστες του μακελειού και να διασώσει ομήρους. Το απόγευμα ανακοινώθηκε πως μεταξύ αυτών είναι ο ραβίνος και η σύζυγός του. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες ως προς το αν οι επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη ή όχι. Πάντως, οι δυνάμεις ασφαλείας νωρίτερα ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο ενόπλους.

Την ίδια ώρα, ο στρατός εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη σύλληψη ενός εκ των δραστών ο οποίος παραμένει στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, όπου κατά διαστήματα ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενδέχεται να κρατά ομήρους.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους το ξενοδοχείο Ομπερόι, σκοτώνοντας δύο ενόπλους και απελευθερώνοντας 143 ενοίκους.

REUTERS

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γαλλικού και του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών δύο Γάλλοι και ένας Καναδός σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Βομβάης. Αλλοι δύο υπηκοοι του Καναδά τραυματίστηκαν.

Νεκροί είναι και δύο Αμερικανοί, ο ¶λαν και η 13χρονη κόρη του Ναόμι Σερ, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ινδία στο πλαίσιο προγράμματος διαλογισμού. Αυτό επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα του το Synchronicity Foundation, το ίδρυμα που διεξήγαγε το σχετικό πρόγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή