Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις στη Βομβάη

Νεκροί όλοι οι τρομοκράτες
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008 11:49
UPD:14:16
A- A A+

Ολόκληρώθηκε νωρίς το πρωί σήμερα η τελική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ινδίας στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Βομβάη, όλοι οι τρομοκράτες είναι νεκροί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για την τύχη των ομήρων που κρατούνταν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί απο τις τρομακρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας ανέρχονται στου 195 –ανάμεσά τους και 22 ξένοι υπήκοοι, ενώ τους 295 έχουν φτάσει οι τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, στο πολυτελές ξενοδοχείο ακούστηκαν νέα σφοδρά πυρά, ενώ αργότερα από τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος υψώθηκε λίγη σύννεφο μαύρου καπνού.

Στο σημείο οδηγήθηκαν εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ έφθασαν επίσης και ασθενοφόρα. Με τη λήξη της επιχειρησης άντρες της πυροσβεστικής κατέσβεσαν την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, πιθανώς από έκρηξη χειροβομβίδας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας The Times of India αναφέρει, επικαλούμενο κατάθεση συλληφθεντος, ότι οι εξτρεμιστές που ευθύνονται για τις επιθέσεις, είχαν επισκεφθεί την πόλη αρκετούς μήνες νωρίτερα και παρέμειναν για ορισμένο διάστημα υποδυόμενοι τους φοιτητές για να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Η ομάδα των νεαρών έκανε συχνές επισκέψεις στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία, μνημεία της πόλης, όπου έγιναν οι επιθέσεις το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του Πακιστάν, στην Ινδία θα μεταβεί τελικά εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών (ISI) του Πακιστάν, ώστε να συμβάλει στις έρυενες για εντοπισμό των τρομοκρατών, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από την πακιστανική κυβέρνηση ότι στη Βομβάη θα φτάσει ο γενικός διευθυντής της ΙSI.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις επιθέσεις στην Ινδία, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Ινδίας και το ίδιο πρέπει να πράξουν και όλες οι χώρες και οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν δεσμευτεί να καταστρέψουν τα τρομοκρατικά δίκτυα και να νικήσουν την γεμάτη μίσος ιδεολογία τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή