Γαλλία: Προσγειώθηκε το αεροσκάφος με τους επιζήσαντες

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008 15:16
UPD:19:20
A- A A+

Προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ρουάσί του Παριστιύ το αεροσκάφος που μετέφερε 77 γάλλους και άλλους διασωθέντες από τις επιθέσεις στη Βομβάη.

Από τους επιβαίνοντες μία Γαλλίδα έχει σπάσει το χέρι της και θα μεταφερθεί σε στο νοσοκομείο, ενώ επί τόπου οι πρώτες βοήθειες θα δοθούν σε έναν Ιταλό για φλεβίτιδα. Ακόμη τέσσερα άτομα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, τονίζεται σε ανακοίνωση των γαλλικών αρχών.

Το αεροσκάφος Αίρμπας Α-310, που έφθασε στο παρισινό αεροδρόμιο μέσω Ριάντ, μετέφερε 29 Γάλλους, 19 Ιταλούς, 17 Ισπανούς, πέντε Γερμανούς, έναν Πολωνό, έναν Έλληνα, έναν Ολλανδό, έναν Ελβετό, έναν Αλγερινό, έναν Κονγκολέζο κι έναν υπήκοο Καζαχστάν, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Μεταξύ των επιβατών του Αίρμπας υπάρχουν τέσσερις Ευρωβουλευτές.

Τους διασωθέντες υποδέχθηκε εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν-Πιερ Ζουαγιέτ, κι εκ μέρους των κυβερνήσεών τους οι πρεσβευτές, ή προξενικοί αντιπρόσωποι της Ελλάδος, της Γερμανίας της Αλγερίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή