Ο Μακρόν έχει διαλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό του

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 21:49
UPD:23:16
REUTERS/LISI NIESNER
A- A A+

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Βερολίνο σε συνέντευξη Τύπου ότι έχει αποφασίσει για τον επόμενο αρχηγό της κυβέρνησης χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

«Ναι, αλλά δεν πρόκειται να σας το πω εδώ, ούτε τώρα, φυσικά», απάντησε κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, όταν ρωτήθηκε αν ήξερε ποιος Γάλλος πρωθυπουργός θα παρευρεθεί την επόμενη. Γαλλογερμανικό Συμβούλιο Υπουργών.

Αυτό το γαλλογερμανικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί «το πρώτο μισό του Ιουλίου», μετά τις συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιούσε το πρώτο του διεθνές ταξίδι στο Βερολίνο μετά την πρόσφατη επανεκλογή του.

Ο σημερινός πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της πρώτης πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, η οποία ολοκληρώνεται επίσημα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει να έχει «κοινωνική, περιβαλλοντική και παραγωγική» δουλειά σύμφωνα με το σύνθετο πορτρέτο που έφτιαξε ο αρχηγός του κράτους, έχει γίνει αντικείμενο κάθε εικασίας εδώ και αρκετές ημέρες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή