Μοναδική σκηνή με δελφίνια να παίζουν παρέα με ένα ανακόντα

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 11:14
UPD:11:16
Entiauspe-NET et al 2022, Ecology CC BY 4.0

Τα δύο δελφίνια «μπλεγμένα» με το ανακόντα είναι σίγουρα μια σκηνή που δεν βλέπει κάποιος συχνά στη φύση

A- A A+

Μέλη ερευνητικής αποστολής που εξερευνούσαν τον ποταμό Tijamuchi στη Βολίβια έγιναν μάρτυρες μιας σπάνιας αν όχι μοναδικής σκηνής με δύο αρσενικά δελφίνια να μεταφέρουν πάνω τους ένα φίδι ανακόντα και να παίζουν με αυτό. Οι ερευνητές έσπευσαν φυσικά να τραβήξουν φωτογραφίες και με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Ecology» περιγράφουν τι συνέβη.

Αναφέρουν ότι αν και τα δελφίνια που κινούνται στα ποτάμια της Βολιβίας κινούνται σταθερά κάτω από την επιφάνεια του νερού τα συγκεκριμένα δελφίνια παίζοντας με το ανακόντα παρέμεναν για πολύ ώρα στην επιφάνεια. Το ανακόντα με το οποίο έπαιζαν ανήκει στο είδος Beni που φτάνει σε μήκος τα πέντε μέτρα. Αν και πρόκειται για ημιυδρόβιο φίδι οι ερευνητές λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα το ανακόντα πέθανε επειδή έμεινε πολύ ώρα έξω από το νερό.

Ειδικοί που κλήθηκαν να εξηγήσουν τι μπορεί να συνέβη αναφέρουν ότι μπορεί τα δελφίνια χρησιμοποίησαν το ανακόντα ως ένα εργαλείο τριψίματος του δέρματος τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κοντά στα δύο αρσενικά δελφίνια υπήρχαν και κάποια ανήλικα μέλη της ομάδας τους και εικάζουν ότι μπορεί να έπιασαν το φίδι και να τους το έδειχναν εν είδει παιχνιδιού. Λένε επίσης ότι τα δύο δελφίνια εμφάνισαν σεξουαλικό ερεθισμό όση ώρα είχαν πάνω τους το ανακόντα γεγονός που υποδεικνύει ότι τους ήταν μια ιδιαίτερα… ευχάριστη εμπειρία.  

Προτεινόμενα για εσάς