Ρεάλ: Το πρωτάθλημα βάζει στα ταμεία της 66 εκατομμύρια ευρώ

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 10:00
UPD:10:00
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Το 35ο πρωτάθλημα Ισπανίας κοσμεί ήδη την τροπαιοθήκη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Σίτι, θα προσπαθήσει να φτάσει σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό την τελευταία δεκαετία. Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο έκανε... πάρτι στη φετινή La Liga και αυτή η πρωτιά βάζει στα ταμεία του συλλόγου 66 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοργανώτρια αρχή μπορεί να μην προβλέπει ένα ποσό για τον πρωταθλητή ως επιπλέον βραβείο, ωστόσο, μέσα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το market poοl του επόμενου Champions League, τα έσοδα της Ρεάλ θα αυξηθούν κατακόρυφα χάρη στη κατάκτηση του τίτλου.

Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε χρόνο οι ομάδες μοιράζονται 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 50% μοιράζεται ισόποσα, το 25% με βάση την κοινωνική διάσταση των ομάδων και το κοινό τους και ένα 25% βάσει κατάταξης. Σύμφωνα με την MARCA η πρώτη θέση θα δώσει στη Ρεάλ 54.5 εκατομμύρια ευρώ από την συγκεκριμένη σύμβαση.

Η δεύτερη «πηγή» εσόδων έρχεται από την UEFA. Από την στιγμή που η Ρεάλ θα μπει στους ομίλους ως πρωταθλήτρια, θα πάρει και 11.6 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω σύμφωνα με όσα προβλέπει το market pool για τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο στη χώρα τους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις