Σομαλία: Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο δέχθηκε επίθεση από πειρατές

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 08:45
A- A A+

Η ναυτιλιακή εταιρεία Oceania Cruises, με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα επιβεβαίωσε πως ένα από τα κρουαζιερόπλοια της δέχτηκε την Κυριακή επίθεση πειρατών στον Κόλπο του Αντεν.

Δύο ταχύπλοα, με «εχθρικές διαθέσεις», προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το «Nautica», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο. Οι επικεφαλής του κρουαζιερόπλοιου κατάφεραν να απομακρυνθούν από τους πειρατές, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του πλοίου χωρίς να προκαλέσουν την παραμικρή ζημιά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού της Δανίας, που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο της ηγεσία της πολυεθνούς δύναμης εναντίον των πειρατών στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε πως ναυτικές δυνάμεις εμπόδισαν Σομαλούς πειρατές να καταλάβουν ένα κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 News, το «Nautica» έχει 400 επιβάτες και πλήρωμα 200 ατόμων. Πολεμικό πλοίο έστειλε ελικόπτερο στην περιοχή που έπλεε το κρουαζιερόπλοιο για να αναχαιτίσει τους πειρατές, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή