ΗΠΑ: Δεν σχολίασε η Ψάκι γιατί δεν υπόκειται σε κυρώσεις η σύντροφος του Πούτιν

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 23:45
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να επιβάλουν και νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν μπαίνει στο απυρόβλητο των αμερικανικών κυρώσεων. Αρνήθηκε όμως να σχολιάσει συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο στη φερόμενη μητέρα τριών παιδιών του Ρώσου προέδρου μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις για να μην εκνευριστεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Αλίνα  Καμπάεβα, που ο Πούτιν, ωστόσο, δεν την έχει αναγνωρίσει ποτέ ως σύντροφό του είναι πρώην Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική, γνωστή στο άθλημα για την εξαιρετική της ευελιξία και ένα διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ. Θεωρείται επίσης ότι έπαιξε ρόλο στην απόκρυψη της προσωπικής περιουσίας του Πούτιν στο εξωτερικό, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα προσθέτοντας πως η ίδια παραμένει πιθανός στόχος κυρώσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων κατά της Καμπάεβα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο είναι σε αναμονή.

Η Καμπάεβα και η οικογένειά της έχουν επωφεληθεί από διασυνδέσεις με άτομα του στενού κύκλου του Πούτιν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Μια απόρρητη αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έρευνας για φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016, κατονομάζει την Καμπάεβα ως δικαιούχο του πλούτου του Πούτιν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που γνωρίζει την έκθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή