Θ. Ρουσόπουλος: Προσκυνηματικού χαρακτήρα οι επισκέψεις μου

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 13:00
UPD:13:32

A- A A+

Οι επισκέψεις μου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου ήταν καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ουδεμία πίεση δέχθηκα και ουδεμία πίεση άσκησα, υποστήριξε ο κ. Ρουσόπουλος και γνωστοποίησε ότι τόσο κατά τη συνάντηση με τους φορείς της Ξάνθης, όσο και σε συνομιλία με τον ηγούμενο Εφραίμ για το θέμα των εκτάσεων της Μονής, παρέπεμψε στους αρμόδιους υπουργούς, δηλώνοντας αναρμόδιος.

Στην ερώτηση αν είχε οιαδήποτε ενημέρωση για τις ανταλλαγές από τον ηγούμενο ο Εφραίμ, ο κ. Ρουσόπουλος απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι δέχθηκε (δύο) επισκέψεις του ηγούμενου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος -όπως υποστήριξε- ήθελε να του δώσει κάποιες προσκλήσεις για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κοντρα για την ολοκλήρωση των εργασιών

Με την κατάθεση του κ. Ρουσόπουλου ολοκληρώνεται η διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία, απόφαση όμως, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή την απόρριψη της πρότασής τους να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –μέλη της Επιτροπής- κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι το έργο της έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να «τρενάρει» την υπόθεση επειδή δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπουργούς της ΝΔ.

Oι λογαριασμοί

Εν τω μεταξύ η κυπριακή Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αρνείται να να ανοίξει τους λογαριασμούς των εταιρειών της Μονής Βατοπεδίου στην Κύπρο, Ρασαντέλ και Μαντέους, καθώς όπως υποστηρίζει δεν έχει λάβει σχετικό γραπτό αίτημα από τις ελληνικές αρχές. Μάλιστα σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές για το άνοιγμα των λογαριασμών.

Σήμερα το απόγευμα πάντως, οι εμπειρογνώμονες της ΤτΕ που ανέλαβαν μετά τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα εφετών, τη διερέυνηση των λογαριασμών, θα υποβάλουν το πόρισμά τους στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή