Κοιρανίδης: Τραπεζικό λογαριασμό μόνο η Ρασαντέλ

«Σκάνδαλο μόνο στη φαντασία των δημοσιογράφων»
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 10:18
UPD:10:53
A- A A+

Τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο διαθέτει μόνο η Ρασαντέλ από τον οποίο έγιναν μόνο δύο πράξεις, υποστήριξε ο ¶θως Κοιρανίδης, οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου και διευθύνων σύμβουλος των κυπριακών εταιρειών Ρασαντέλ και Μαντέους, στις οποίες έχει μετοχές η Μονή.

Όπως διευκρίνισε, κατατέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ που έστειλε η Μονή, σε δύο επενδυτικά ταμεία της Μαρφίν Λαικής, από δέκα εκατ. σε κάθε ταμείο και αμέσως μετά ο λογαριασμός αδρανοποιήθηκε.

Μιλώντας χθες βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Προεκτάσεις", ο κ. Κοιρανίδης είπε ότι έδωσε αυτά τα στοιχεία την περασμένη Δευτέρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Επανέλαβε εξάλλου τη θέση του ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, παρά μόνο στη

φαντασία, όπως είπε, των δημοσιογράφων και εκτίμησε ότι ο Εφραίμ θα επανέλθει κανονικά στη θέση του μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης.

«Χωρίς άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ο Κοιρανίδης»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", ότι ο οικονομικός και επενδυτικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου ¶θως Κοιρανίδης δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον Νόμο άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών .

Ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει στην ίδια δήλωση ότι ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «διερευνά υπόθεση Κοιρανίδη» και σε πρώτο στάδιο μελετά προσεκτικά τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Μονή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρέπεμψε στην νομοθεσία του 2007, η οποία είναι σαφής και ορίζει ότι απαιτείται άδεια για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών (ΕΠΕΥ)

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει κυρίως από τις δηλώσεις Κοιρανίδη τα ακόλουθα σημεία:

Πρώτο, ότι από το 2006 ανέλαβε να διαχειριστεί τα χρηματικά διαθέσιμα( περί τα 126 εκατ. ευρώ της Μονής Μονής Βατοπεδίου), μέσω δύο εταιρειών, που σύστησε -της Rassadel και της Madeus.

Δεύτερον, ότι η αμοιβή του συμφωνήθηκε στο 5% των κερδών τους, (το υπόλοιπο 95% θα πήγαινε στη Μονή), αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. «Κάποιοι βλέπουν την Εκκλησία ως μέσο προσφοράς και όχι ως μέσο αφαίμαξης. Από τότε που γνώρισα το μοναστήρι μέχρι σήμερα, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή», είχε υποστηρίξει ο κ. Κοιρανίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή