Αικ. Πελέκη: Συμβολαιογραφικά δικαιώματα τα ποσά στο λογαριασμό μου

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 11:21
UPD:11:23
A- A A+

Οι καταθέσεις από τη Μονή Βατοπεδίου αφορούν συμβολαιογραφικά δικαιώματα και τα τέλη αντιγράφων τονίζει η συμβολαιογράφος -και σύζυγος του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη- Αικατερίνη Πελέκη, σε δήλωσή της με αφορμή το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου και σε σχέση με τα ποσά που έχουν κατατεθεί από τη Μονή σε λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την κ. Πελέκη, τα χρήματα αυτά έχουν αποδοθεί στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, στα Ταμεία Νομικών και Συμβολαιογράφων και στο Υποθηκοφυλακείο, όπως ο νόμος επιβάλλει για τα κρατικά συμβόλαια, ενώ σημειώνει ότι τα σχετικά παραστατικά είναι στη διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Στην έκθεση των ελεγκτών της Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου που κατετέθη χθες στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκηκ, περιλαμβάνονται στοιχεία για τα χρήματα που έλαβαν από τη Μονή η κ. Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη και ο αδερφός της Δημήτρης Πέλεκης. Το συνολικό ποσό που έλαβαν τα δύο πρόσωπα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τόνοσ η κ. Πελέκη, όσο και ο αδελφός της είχαν καταθέσει στην Επιτροπή ότι στους εν λόγω λογαριασμούς περιλαμβάνονται νόμιμες αμοιβές συμβολαιογραφικών και άλλων νομικών πράξεων. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν, πάντως, ότι στις καταθέσεις των δύο προσώπων είχε γίνει λόγος για πολύ μικρότερες αμοιβές.

Ανάλογη θέση με αυτή της Αικατερίνης Πελέκη διατυπώνει σε νέα δήλωσή του και ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης:

«Με αφορμή το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου και σε σχέση με τα ποσά που μου έχουν κατατεθεί από αυτήν, επιθυμώ να επαναλάβω ότι οι καταθέσεις αφορούν στο σύνολό τους και αποκλειστικά δαπάνες των συμβολαίων και ειδικότερα το σύνολο των γραμματίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το σύνολο των παραστάσεων όλων των δικηγόρων, καθώς και χρήματα που έχουν αποδοθεί από την συμβολαιογράφο στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, τα Ταμεία και σε Υποθηκοφυλακεία. Τα σχετικά παραστατικά είναι στην διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής», αναφέρει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή