Γ. Καρατζαφέρης: Ερχονται απολύσεις

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 13:10
UPD:16:36
AΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

«Είμαστε στη μέση μιας κρίσης, είμαστε σε ένα ναυάγιο. Εγώ αυτή τη στιγμή θα κοιτάξω να βγάλω τον κόσμο στη στεριά και μετά θα κάνω επιμερισμό ευθυνών» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε απολύσεις και αυτό, όπως είπε, «είναι ένα κοινωνικό δράμα».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Καρατζαφέρης: Ερχονται απολύσεις

Ακούστε την ομιλία τoυ κ. Καρατζαφέρη

Τόνισε ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση επειδή «κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» αλλά τώρα δεν είναι η ώρα του καταλογισμού ευθυνών.

«Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τον τόπο να βγει από αυτή την κρίση. Υπάρχει και άλλη οδός υπάρχει και άλλη δίοδος».

Για υπόθεση Βατοπεδίου

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή - Δευτερολογία Γ. Καρατζαφέρη

Ακούστε τη δευτερολογία του κ. Καρατζαφέρη

«Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δώσουμε εκείνα τα εχέγγυα να λιγοστέψουμε την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος. Και εκείνοι (το ΠΑΣΟΚ) έδιωξαν 11 βουλευτές παραμονές εκλογών, εσείς είστε σε περιπέτειες τώρα. Έχουμε την απειλή αύριο στην εξεταστική επιτροπή μια πεντάδα, εξάδα να βρεθούν σε δυσκολότερες περιπέτειες».

Εξήγησε δε, τον λόγο που κάλεσε τον κ. Καραμανλή να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, αναφερόμενος στη «διαβόητη επίστολή του κ. Ψωμιάδη».

«Ζήτησα να έρθετε για να μας πείτε αν λάβατε αυτήν την επιστολή γιατί εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως ο Πρωθυπουργός της χώρας έλαβε αυτή την επιστολή και δεν έκανε τίποτα. Την λάβατε; Κάποιο μαύρο χέρι σας της έκρυψε; Δεν της δώσατε σημασία και την βάλατε στο αρχείο;».

«Με ευχολόγια και επιδόματα δεν κάνεις ανάπτυξη»

«Επιδοματική πολιτική δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκος Βελόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Με ευχολόγια και επιδόματα δεν κάνεις ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει δραστικά μέτρα για να κινηθεί η αγορά. Όσα έχει προτείνει ο πρόεδρός μας, Γ. Καρατζαφέρης στη Βουλή για τα επιτόκια και το ΦΠΑ, έρχεται ο Μπράουν και η Ευρώπη και τα εφαρμόζουν. Η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει. Πρέπει να τονώσουμε την ελληνική παραγωγή και να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα αλλά πρωτίστως να διασφαλίσουμε την εργασία και το εισόδημα των εργαζομένων», επεσήμανε ο κ. Βελόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή