«Όχι» Καραμανλή στην ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 15:01
UPD:15:06
A- A A+

Προτάσεις περί ελαστικοποποίησης του χρόνου εργασίας δεν απηχούν την πολιτική της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση για ανευθυνότητα.

Ανεύθυνες πολιτικές και ανεύθυνες εξαγγελίες μειώνουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και αυξάνουν ακόμα περισσότερο το κόστος του δανεισμού, τόνισε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπει στον ανεύθυνο δρόμο της δημαγωγίας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή - Δευτερολογία Κ. Καραμανλή

Ακούστε τη δευτερολογία του κ. Κ. Καραμανλή

«Δεν θα θυσιάσω τα συμφέροντα του τόπου, δεν θα θυσιάσω τα συμφέροντα των πολιτών, για εφήμερες εντυπώσεις. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω -κατά μείζονα λόγο- τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής επέκρινε για ακόμη μία φορά την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε ευχολόγια και σε μη κοστολογημένες προτάσεις. «Αποφύγατε και σήμερα να κάνετε νύξη στο κόστος των εξαγγελιών σας. Δεν μας είπατε ούτε πόσο, ούτε ποιος θα πληρώσει το κόστος των προτάσεών σας, που με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς απαιτούν εξωφρενικά ποσά», παρατήρησε.

Αναφορικά εξάλλου, με τις σχέσεις εργασίας και τους ισχυρισμούς για την «τάχα θεσμοθετημένη αυθαιρεσία της εργοδοσίας», ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΟΣΑ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην Ε.Ε. και στον ΟΟΣΑ όσον αφορά την προστασία της απασχόλησης. Κεντρική επιδίωξη μας είναι η ποιοτική και πλήρης εργασία για όλους, τόνισε.

Για το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι κάποιοι επιμένουν στην παραπληροφόρηση: «Δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Δεν διατίθεται ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό», επανέλαβε. «Με απλά λόγια, το σχέδιο (ρευστότητας), τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν στους πολίτες».

Επιδιώξαμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του, να γίνει αποδεκτή στο ευρωπαϊκό επίπεδο η ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ξέρουμε, ωστόσο, όλοι ότι τα περιθώρια για τη χώρα μας είναι περιορισμένα, διότι (α) τα ελλείμματα, παρά τη δραστική μείωση τους, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, (β) διότι η χώρα επιβαρύνεται από ένα τεράστιο δημόσιο χρέος - μία πραγματικότητα που, όπως είπε, διαμορφώθηκε από ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος:

«Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι μια πραγματικότητα που βαραίνει τα βήματα της χώρας. Πληρώνουμε κάθε χρόνο, περισσότερο από 11 δισ. ευρώ μόνο για τόκους, δηλαδή το 5% του ΑΕΠ. Εξαιτίας της πολιτικής ανευθυνότητας, που θυσίαζε το μέλλον για εφήμερες εντυπώσεις και κυρίως ενός δημόσιου τομέα που παράγει μεγάλα ελλείμματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή