Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε 7 δισ. τον μήνα για πληρωμές

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 13:16
UPD:13:24
via REUTERS/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER
A- A A+

Η Ουκρανία χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια για να καλύψει τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς, είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ζελένσκι συζήτησε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στην προσπάθεια εξαγωγής των σιτηρών της, με τη φον ντερ Λάιεν να λέει ότι το μπλοκ θα χρησιμοποιήσει τις ταχείες διαδικασίες διέλευσης των συνόρων για να βοηθήσει.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο επέδωσε ερωτηματολόγιο στον Ουκρανό πρόεδρο ο οποίος απάντησε ότι «η κυβέρνησή μας θα ετοιμάσει τις απαντήσεις πολύ γρήγορα, πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα».

Η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνήθως εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, με πολυετή διάρκεια, ακόμη κι αν η Κομισιόν εκφράσει θετική γνώμη. Ωστόσο η κ. φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε ταχείες διαδικασίες.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η διαδικασία θα είναι επιτυχής και η Ουκρανία θα γίνει κράτος μέλος της ΕΕ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή