Εντολή για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:32
UPD:12:19
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
A- A A+

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της Πισπιρίγκου, Μάνου Δασκαλάκη, ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία ανέφερε ότι μετά από επιθυμία της 33χρονης, η Τζωρτζίνα ετάφη με το tablet, η δικαστική λειτουργός κινήθηκε ταχύτατα.

Πριν από λίγο έδωσε εντολή για το άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζινας.

«Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν»

Όπως σημείωσε στο μεταξύ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων, τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών παιδιών στην Πάτρα αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της μητέρας τους. Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο «θα "μιλήσουν"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αναζητήσεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από πού και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας».

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές "αλλάζουν" με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα» σημείωσε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται πως τα ψηφιακά μέσα «μίλησαν», μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα. «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πώς θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι» ανέφερε σχετικά το στέλεχος της Αστυνομίας.

Πάτρα: Καταθέτει σήμερα ο γιατρός της 9χρονης που κατέφυγε πρώτος στις αρχές

Στο μεταξύ, καταθέτει αυτή την ώρα στη 18η τακτική ανακρίτρια, ο εντατικολόγος που κούραρε την 9χρονη όταν εκείνη είχε ήδη διαγνωσθεί με εγκεφαλοπάθεια, αποτέλεσμα της καρδιακής ανακοπής που είχε υποστεί στις 11 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός θα περιγράψει αναλυτικά τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα που παρουσίαζε η 9χρονη Τζωρτζίνα όταν είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή