Ιταλία: Ο χώρος πολιτισμού με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:16
UPD:20:16
A- A A+

Η γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία έγινε για πρώτη φορά ο χώρος πολιτισμού στην Ιταλία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά από χρόνια καινοτομιών υπό τον γεννημένο στη Γερμανία διευθυντή Άικε Σμιτ κατά τη διάρκεια των οποίων επεκτάθηκε ακόμη και στη σύγχρονη τέχνη.

Το πολιτιστικό ίδρυμα που φημίζεται για τα αναγεννησιακά αριστουργήματα ξεπέρασε το Κολοσσαίο της Ρώμης, τα ερείπια της Πομπηίας, τα Μουσεία του Βατικανού και άλλες γνωστές τοποθεσίες όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Συγκεκριμένα προσέλκυσε 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, σύμφωνα με το Il Giornale dell'Arte.

Το Κολοσσαίο ήταν δεύτερο με περίπου 90.000 λιγότερους επισκέπτες.

Υπό τη διεύθυνση του Σμιτ, η γκαλερί Ουφίτσι άλλαξε τον τρόπο πώλησης και προγραμματισμού των εισιτηρίων εισόδου, πρόσθεσε περισσότερα μοντέρνα έργα στη συλλογή του, παρουσίασε αφιερώματα σε διάσημες γυναίκες δημιουργούς, διοργάνωσε εκθέσεις με έργα από τη μόνιμη συλλογή του σε περιφερειακά Μουσεία της Τοσκάνης, ενίσχυσε την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνοιξε προηγουμένως κλειστά τμήματα του εκτεταμένου κτηριακού συμπλέγματός του και προσέγγισε σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Προτεινόμενα για εσάς