«Πράσινο» για την εξαγορά του 66,6% του Ομίλου Αlpha από τον όμιλο RTL

Ο Rick Spinner διευθύνων σύμβουλος στον Όμιλο Alpha
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 17:00
UPD:17:11
A- A A+

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου 66,6% του Ομίλου Alpha από τον Όμιλο RTL, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο Όμιλος RTL και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σημερινός ιδιοκτήτης του Ομίλου Alpha.

H συμφωνία των δύο πλευρών για τη μεταβίβαση του μεριδίου είχε αναγγελθεί, ήδη, από τις 23 Σεπτεμβρίου 2008. Στόχος και των δύο πλευρών είναι η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Όμιλος RTL και ο Δημήτρης Κοντομηνάς όρισαν τον Rick Spinner στη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στον Όμιλο Alpha, αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. Ο κος Spinner θα είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Όμιλο Alpha.

O Gerhard Zeiler, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου RTL αναφερόμενος στον Rick Spinner είπε: «Ο Rick Spinner έχει εργαστεί ως Εντεταλμένος Διευθυντής Λειτουργίας για τον Όμιλο RTL σε πολλές χώρες στο παρελθόν. Είναι εξαιρετικά ικανός και έμπειρος, έχοντας εργαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πρωτοπόρες τηλεοπτικές εταιρίες τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια σπουδαία επιλογή που θα οδηγήσει τον Όμιλο Alpha μπροστά, μέσα από τις προκλήσεις της εποχής».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος θα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Alpha δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίζω τον κ. Rick Spinner στον Όμιλο Alpha. Η βαθιά του γνώση στην τηλεοπτική βιομηχανία θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Όμιλο Alpha».

Ο κος Spinner είναι Αμερικανός πολίτης και για πολλά χρόνια κατείχε υψηλή διοικητική θέση στο ABC. Από το 1993 έως το 1997 διετέλεσε Πρόεδρος της τηλεόρασης του ABC για το Δίκτυο στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες.

Από το 1999 και μετά εργαζόταν για τον Όμιλο RTL στο Βέλγιο, την Κροατία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Ρωσία. Παράλληλα, ήταν σύμβουλος για το TVA Βραζιλίας, καθώς επίσης και για τις Εκδόσεις Triangle. Ίδρυσε επίσης το CIBM, μια εταιρεία για θέματα Διεθνούς Τηλεοπτικού Management.

Προτεινόμενα για εσάς