Novavax: Αίτημα για επέκταση της χρήσης του εμβολίου σε εφήβους

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 12:01
UPD:12:03
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Η Novavax υπέβαλε αίτημα την Πέμπτη για επέκταση της έγκρισης του εμβολίου της για τον κορωνοϊό σε εφήβους στην ΕΕ.

Το εμβόλιο, το οποίο εγκρίθηκε για χρήση σε ενήλικες στην ΕΕ τον Δεκέμβριο, ήταν το πρώτο εμβόλιο COVID-19 με βάση την πρωτεΐνη που εγκρίθηκε στο μπλοκ. Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η Novavax είπε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για επέκταση της υπό όρους άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της, που ονομάζεται Nuvaxovid, σε νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε έξαρση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη και αναγνωρίζουμε την ανάγκη βελτίωσης των ποσοστών εμβολιασμού, ιδιαίτερα στον παιδιατρικό πληθυσμό», δήλωσε ο Στάνλεϊ Ερκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Novavax. «Αναμένουμε με ανυπομονησία μια απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και πιστεύουμε ακράδαντα στο όφελος των διαφοροποιημένων επιλογών εμβολίων».

Το αίτημα περιλαμβάνει δεδομένα από μια συνεχιζόμενη δοκιμή του εμβολίου σε εφήβους στις ΗΠΑ, η οποία είχε 80% αποτελεσματικότητα σε μια εποχή που η παραλλαγή Delta ήταν το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ.

Η Novavax είπε τον Δεκέμβριο ότι το τρύπημα της ήταν αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Omicron τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία στο παρελθόν δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ εμβόλιο, έχει τώρα λάβει έγκριση για το εμβόλιο του κορωνοϊού από ρυθμιστικές αρχές σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως στις Η.Π.Α.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή