«Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 14:10
UPD:20:31

Serhii Nuzhnenko

A- A A+

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης» παρουσιάζει η δεξαμενή πολιτικής σκέψης «The Catalyst», με τη συνεισφορά του «Odesa Photo days festival».  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στην αίθουσα «Μηχανουργείο» από την Κυριακή 3 έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Pavel Dorogoy

Στην έκθεση, Ουκρανοί φωτογράφοι, παρουσιάζουν την ζωή μετά την ρωσική εισβολή. Εικόνες ζωής, εικόνες καταστροφής, εικόνες που συνθέτουν όλα όσα είναι ο πόλεμος.

Maksim Finogeev

Μακριά από την ταχύτητα της τηλεόρασης, με τον χρόνο να παγώνει σε μια στιγμή και να συμπυκνώνει τα γεγονότα, οι φωτογράφοι ανασυνθέτουν την εικόνα του αγώνα ενός λαού για την ελευθερία του.

Volodymyr Petrov

Το «The Catalyst», με την έκθεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την πραγματική εικόνα της ρωσικής εισβολής, την κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί, αλλά και να κινητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προς την ενεργή υποστήριξη των προσφύγων.

Sergiy Illyashenko

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy, Roman Zakrevski, Serhii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga.

Δηλώσεις στη «Ν»

Alina Smutko

Η Αθηνά Δρέττα, πρόεδρος του «The Catalyst», υπογράμμισε πως «η έκθεση αποκαλύπτει την φρίκη του πολέμου και μας θυμίζει πως εδώ υπάρχει θύτης και θύμα, δεν είναι λοιπόν ένα γεγονός στο οποίο μπορούμε να σταθούμε ως ουδέτεροι. Πρέπει να υποστηρίξουμε το θύμα της επίθεσης, την Ουκρανία. Πρέπει επίσης να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες, σε αυτούς τους ανθρώπους που η ζωή τους άλλαξε δραματικά μέσα σε ένα βράδυ καθώς είδανε τις πόλεις τους να καταστρέφονται, γνωστούς, φίλους ή συγγενείς να χάνουν την ζωή τους».

MAKSIM FINOGEEV

Maksim Finogeev  

Ο Πάνος Μανωλάκος, κοινωνιολόγος και αντιπρόεδρος του  «The Catalyst» , σημείωσε ότι «έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να στηρίξουμε τους Ουκρανούς. Δίνουν έναν αγώνα για ελευθερία, για το δικαίωμά τους να επιλέγουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Είναι ξεκάθαρο ποιος επιτέθηκε, ποιος βρίσκεται εν αδίκω, είναι η Ρωσία. Μπροστά σε αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί ή αμέτοχοι. Για αυτό δημιουργήσαμε αυτή την έκθεση. Χρωστάμε βέβαια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ουκρανούς φωτογράφους που συμμετέχουν και φυσικά στην Kateryna Radchenko του Odesa Photo days festival, χωρίς αυτή δεν θα τα καταφέρναμε».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Κυριακή: 12.00 – 20.00
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς