Στο Μαυροβούνιο απόψε η Εθνική

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 12:51
UPD:13:08
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Η πρώτη αποστολή της Εθνικής ομάδας στους φιλικούς αγώνες του Μαρτίου υπήρξε απολύτως επιτυχής.

Στο ντεμπούτο του Γουστάβο Πογέτ και στο λυκαυγές της νέας εποχής, που ακολουθεί εκείνη του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, η ελληνική ομάδα νίκησε στο Βουκουρέστι με 1-0 τη Ρουμανία αλλά πέρα από το αποτέλεσμα εκείνο που μέτρησε περισσότερο ήταν η σταθερά καλή εμφάνισή της για τουλάχιστον μία ώρα.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών στην 27η συμμετοχή του και έδωσε τη νίκη με 1-0 στο Βουκουρέστι. Ο 29χρονος Ηρακλειώτης μέσος έγινε ο 198ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει για την Εθνική.

Τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα φιλική αναμέτρηση, αυτή τη φορά στην Ποντγκόριτσα με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, το οποίο η Εθνική θα αντιμετωπίσει αύριο (28/3, 21:00).

Μια νέα ευκαιρία για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, λοιπόν, να βγάλει ακόμη περισσότερα συμπεράσματα στην ανταπόκριση των παικτών του στο 4-3-3 αλλά και σε όσα τους ζητάει στις προπονήσεις.

Μοναδική απουσία για το «γαλανόλευκο» συγκρότημα θα είναι εκείνη του Γιώργου Τζαβέλλα, που λόγω ενοχλήσεων στον μηρό επέστρεψε στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 13.000 θέσεων «Στάντιον ποντ Γκόρικομ» και διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Κροάτης Φραν Γιόβιτς από το Ζάγκρεμπ.

Ο Γιόβιτς είχε διευθύνει στις 9 Φεβρουαρίου 2020 το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0, ενώ σε παιχνίδι της Ελλάδας είχε σφυρίξει στις 15 Νοεμβρίου 2020, στη συνάντηση του Nations League Μολδαβία - Ελλάδα 0-2.

Στις 23 Μαρτίου 2019, επίσης, ήταν διαιτητής στο παιχνίδι της Εθνικής Νέων (U19) εναντίον της Αγγλίας, στο οποίο η ελληνική ομάδα νίκησε με 2-1. Βοηθοί του θα είναι οι Χρβόγιε Ράντιτς και Λούκα Πούσιτς, ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή θα ασκήσει ο «ντόπιος» Μίλος Σάβοβιτς.

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες περιλαμβάνει ένα μόνο παιχνίδι, φιλικό, που διεξήχθη στις 24 Μαρτίου 2016 στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την Ελλάδα να επικρατεί 2-1 με γκολ των Τζαβέλλα στο 54΄ και Καρέλη στο 62΄, ενώ για τους Μαυροβούνιους είχε ισοφαρίσει ο Τομάσεβιτς στο 56΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις