Οι πιλότοι πείστηκαν και ο αγώνας στη Τζέντα θα διεξαχθεί

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 14:15
UPD:14:16
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED

Formula One F1 - Saudi Arabia Grand Prix - Jeddah Corniche Circuit, Jeddah, Saudi Arabia - March 25, 2022. Alpine's Esteban Ocon during practice as smoke rises from Saudi Aramco's petroleum storage facility, after an attack in the background. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo

A- A A+

Μετά από μια νύχτα συναντήσεων, οι πιλότοι διαβεβαιώθηκαν ότι το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί με ασφάλεια μετά τη χθεσινή επίθεση από Υεμενίτες αντάρτες σε εργοστάσιο πετρελαίου της Aramco, λίγο πάνω από 20 χιλιόμετρα από την πίστα.

Μια επίθεση που δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού που είναι ακόμα καθαρά ορατό στην πίστα όπου η Formula 1 θα διεξάγει το Grand Prix.

Οι οδηγοί, μετά το τετράωρο ραντεβού τη νύχτα της Παρασκευής, αποφάσισαν να δώσουν το Ο.Κ. για τη συνέχεια της διοργάνωσης, επιλογή που επιβεβαιώθηκε και με ανακοίνωση:

«Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για τη Formula 1 και μια αγχωτική μέρα για εμάς τους οδηγούς της Formula 1. Ίσως είναι δύσκολο να καταλάβεις αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ μονοθέσιο της F1 σε αυτή τη γρήγορη και πολύπλοκη πίστα, αλλά βλέποντας τον καπνό να ανεβαίνει ήταν δύσκολο να παραμείνεις αγωνιζόμενος εντελώς συγκεντρωμένος.

Έτσι, είχαμε μια μακρά συζήτηση μεταξύ μας, με τους αρχηγούς των ομάδων μας και με τους κορυφαίους διευθυντές που ηγούνται του αθλήματός μας.

Μια μεγάλη ποικιλία απόψεων μοιράστηκαν και συζητήθηκαν, αφού ακούσαμε όχι μόνο τους ηγέτες της Formula 1 αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι εξήγησαν ότι είχαν ανεβάσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες σήμερα και τον αγώνα αύριο. Τέλος, όλοι ελπίζουμε ότι το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα μείνει στη μνήμη για έναν καλό αγώνα και όχι για το ατύχημα που έγινε χθες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις