ΗΠΑ: Ο Τομ Βίλσακ υπουργός Γεωργίας

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 11:35
A- A A+

Τον υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησής του, Τομ Βίλσακ, πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Αϊόβα, αναμένεται να ανακοινώσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήεμρα τις 10:45 π.μ. τοπική ώρα (18:45 ώρα Ελλάδος), όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο 58χρονος Βίλσακ ήταν για σύντομο διάστημα αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο. Ωστόσο αποχώρησε πολύ νωρίς, στις αρχές του 2007 και υποστήριξε τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον και μέλλουσα υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τομ Βίλσακ είχε εκλεγεί κυβερνήτης στην Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ, δύο φορές το 1998 και 2002 για δύο τετραετείς θητείες.

Στην ιστοσελίδα του, το CNN αναφέρει ότι στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Ομπάμα θα ανακοινώσει το διορισμό του Κεν Σαλαζάρ, γερουσιαστή του Κολοράντο στο υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο κυρίως για τους εθνικούς δρυμούς.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, θα έχει παρουσιάσει το σύνολο της κυβερνητικής του ομάδας πριν από τα Χριστούγεννα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή