Ανάρτηση με δηλώσεις του Πούτιν για τους «δυτικούς κηδεμόνες του Κιέβου» από την Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 21:55
UPD:22:12
Shutterstock
A- A A+

Αναφορά σε δηλώσεις Πούτιν για «μισθοφόρους στην Ουκρανία», που τους στέλνουν «οι δυτικοί κηδεμόνες του Κιέβου» κάνει με ανάρτηση στην σελίδα της στο facebook η ρωσική πρεσβεία στην  Αθήνα.  

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να επιτρέψει στους «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.

 «Αν δείτε ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν με τη θέλησή τους, όχι για τα χρήματα, να έρθουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, τότε πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη της σύγκρουσης», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την απόφαση ως απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να στρατολογήσει ξένους εθελοντές, τους οποίους είπε ότι διοικούν «οι δυτικοί χορηγοί του ουκρανικού καθεστώτος [ . . .] κατά παράβαση κάθε είδους κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Επίσης υποστήριξε την ιδέα του  Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να παραδοθούν  αντιαρματικά συστήματα   αμερικανικής κατασκευής όπως το Javelin και το Stinger σε μαχητές από τις περιοχές αυτονομιστών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.  

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή