Πούτιν: Ετοιμάζει για την Ουκρανία 16.000 «εθελοντές» μαχητές από τη Μέση Ανατολή

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 10:48
UPD:11:39
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να επιτρέψει στους «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των δυτικών πυραυλικών συστημάτων που έχουν καταλάβει σε αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής όπως το Javelin και το Stinger σε μαχητές από τις περιοχές αυτονομιστών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Ο Πούτιν, μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, είπε ότι υποστηρίζει την ιδέα.

«Όσον αφορά τα όπλα, ιδιαίτερα τα δυτικής κατασκευής όπλα που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα, σίγουρα υποστηρίζω τα σχέδια για την παράδοσή τους στις δυνάμεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», είπε ο Πούτιν.  «Σας παρακαλώ, κάντε το», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Σόιγκου. Και όπως πρόσθεσε, εάν η κίνηση απαιτούσε να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο προέδρου, αυτός είναι έτοιμος να τις πάρει. 

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε όσους θέλουν να πολεμήσουν «εθελοντικά» με δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. «Αν δείτε ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν με τη θέλησή τους, όχι για τα χρήματα, να έρθουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, τότε πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη της σύγκρουσης», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Σόιγκου είπε ότι υπήρχαν 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν με δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την απόφαση ως απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να στρατολογήσει ξένους εθελοντές, τους οποίους είπε ότι διοικούν «οι δυτικοί χορηγοί του ουκρανικού καθεστώτος [ . . .] κατά παράβαση κάθε είδους κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει στρατολογήσει Σύρους μαχητές για την επίθεσή της στην ΟυκρανίαΗ αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι ορισμένοι Σύροι μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και προετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή