theSPEAKERS: Ένας καινοτόμος χώρος αυτοβελτίωσης που βασίζεται στην προσωπική ανάπτυξη μέσω της εξέλιξης της Δημόσιας Ομιλίας

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 09:59
UPD:22:25
A- A A+

Γιατί να αναπτύξει κάποιος τη Δημόσια Ομιλία του;

Η προφορική επικοινωνία βρίσκεται πάντα και παντού στην καθημερινότητα μας. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ καλούμαι να επικοινωνώ. Να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ιδέες μου, τα συναισθήματα μου, τις αντιρρήσεις μου και εν γένει να επικοινωνώ οτιδήποτε έχω μέσα μου.

Κάθε ομιλία άνω των 2 ατόμων θεωρείται Δημόσια Ομιλία, ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ότι η εξέλιξη της αφορά όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγέλματος.

IOSIFINA SVANIA
Πως μπορεί να επηρεαστώ από την ανάπτυξη της Δημόσιας Ομιλίας μου;

Η τέχνη των διαπροσωπικών σχέσεων είναι η δεξιότητα του χειρισμού των συναισθημάτων των άλλων. Άτομα που διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ικανότητες διαπρέπουν σε ό,τι αφορά την ομαλή αλληλεπίδραση τους και λάμπουν στο κοινωνικό στερέωμα. Αυτό αναφέρεται στο βιβλίο «Συναισθηματική Νοημοσύνη» του D. Goleman και είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό αν σκεφτεί κανείς ότι την παρούσα χρονική εποχή γράφουμε περισσότερο από ποτέ αλλά πιθανώς επικοινωνούμε προφορικά πολύ λιγότερο. Η έντονη χρήση των κοινωνικών δικτύων και η γραπτή επικοινωνία μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών μπορεί να έχει οδηγήσει σε μείωση της προφορικής επικοινωνίας είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Τι είναι οι theSPEAKERS;

Οι theSPEAKERS είναι ένας καινοτόμος χώρος αυτοβελτίωσης ο οποίος βασίζεται στην προσωπική ανάπτυξη μέσω της εξέλιξης της δημόσιας ομιλίας, της ηγεσίας και της παρακίνησης.

Η ίδρυσή τους έγινε τον Ιούνιο του 2018 από τον Απόστολο Κουμαρίνο (πρώην Στέλεχος Επιχειρήσεων & Πρωταθλητή Δημόσιας Ομιλίας) ο οποίος βασίστηκε σε 3 αξίες.

Το πάθος για:

Αυτό-ανάπτυξη

Επικοινωνία

Εξέλιξη – Το όραμα του είναι η σύνδεση ολοένα και περισσότερα ανθρώπων μέσω μιας υγιούς επικοινωνίας και η παρακίνηση τους προς την πορεία επίτευξης των ονείρων τους.

Ο Απόστολος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 135 δημόσιες ομιλίες, σε κοινό μέχρι και 1.000 ατόμων σε Ευρώπη και Ωκεανία. Αποφοίτησε με άριστα από το ετήσιο πρόγραμμα διαπραγματεύσεων του Ο.Π.Α. και φέτος παρακολουθεί το 4ετες πρόγραμμα ψυχοθεραπείας του ΚΕ.ΣΥ.ΘΕΣ.

Ζει για να επικοινωνεί και θεωρεί πως η ποιότητα της επικοινωνίας που χρησιμοποιείς μπορείς να σε οδηγήσει όπου πραγματικά επιθυμείς. Η επικοινωνία είναι αυτή που μπορεί να κλείσει «δρόμους» αλλά και να ανοίξει υπέροχα «μονοπάτια» ζωής.

IOSIFINA SVANIA
Τι έχουν επιτύχει μέσα σε 12 μήνες;

Ομιλίες και συμμετοχή στα μεγαλύτερα συνέδρια της χώρας και συνεργασία με επιτυχημένες μεγάλες επιχειρήσεις όπως Coco-Mat, Four Seasons, Google κ.α.

Online & δια ζώσης workshops δημόσιας ομιλίας, έμπνευσης και παρακίνησης.

Motivational retreats τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε Ιούνιο στην περιοχή της μαγευτικής Μάνης.

Τέλος, κάθε δια ζώσης event τους είναι Sold Out. Η πιο πρόσφατη ομιλία τους έγινε την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 στη Solid Events (Αθήνα) όπου παρουσιάστηκε το workshop αυτοβελτίωσης, παρακίνησης και έμπνευσης “Momentum” με πολύτιμες πληροφορίες γύρω από την εγκατάσταση νέων συνηθειών και τη στοχοθεσία βασισμένοι σε επιστημονική και ακαδημαϊκή βιβλιογραφία.

Τα επόμενα workshop τους γίνονται δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως και αφορούν την εξέλιξη και ανάπτυξη της δημόσιας ομιλίας, τις τεχνικές πειθούς, την αυθόρμητη καθημερινή ομιλία, τη γλώσσα του σώματος, τη συναισθηματική νοημοσύνη, τις σχέσεις και φυσικά την ηγεσία και την παρακίνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους www.thespeakers.gr, να συνδεθείτε μαζί τους σε FacebookInstagramLinkedInYouTube, να ακούσετε το podcast τους σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts ή τέλος να τους στείλετε email στο [email protected]

Και μην ξεχνάτε, όπως συνηθίζουν να λένε και οι ίδιοι οι theSPEAKERS, ένας εξαιρετικός ομιλητής είναι πρώτα ένας εξαιρετικός ακροατής!

 

Προτεινόμενα για εσάς